IHAN HULLU HOMMA!
Home » Hullu homma  »  IHAN HULLU HOMMA!
IHAN HULLU HOMMA!

Pallaksen kesä on jo heinäkuulla menossa ja nyt pääsen kirjoittamaan ensimmäistä blogipostausta. Toukokuun viimeisellä viikolla saapuivat kesätyöntekijät Hanna ja Lauha. Istuimme heti kahvin ääreen jutulle. Siinä tutkailin uusia tulokkaita ja mietin mistä puusta nämä on oikein veistetty, valittiinko oikeat henkilöt…


Kaikki jännitykseni oli kuitenkin täysin turhaa. Muutama minuutti heidän seurassaan riitti ymmärtämään, että kyllä tästä hyvä tulee. Miten laimeaa..”hyvä”..noh..silloin mietin noin. Nyt kun olen nähnyt, kokenut ja tuntenut luissani voin sanoa, että tällaisen unelmatiimin löytää vain kerran elämässään.


Hanna ja Lauha

Pallaksen kivenkova keihäänkärki: Hanna ja Lauha.

Se halu, intohimo ja uhrautuminen tähän työhön ja projektiin on ollut käsin kosketeltavaa. Mittausten fyysinen ja henkinen kuorma niskassa he ovat jaksaneet tehdä tätä työtä innolla ja ennen kaikkea tarkkuudella. Tälläisten ihmisten kanssa on ilo työskennellä ja tehdä tiedettä. Sanon vain, että moni ei tähän edes lähtisi saati pystyisi. Nämä voivat kuulostaa ylisanoilta, mutta tästä ja seuraavista blogipostauksista tulette tajuamaan, että niin ei ole.


Raskaan mittaus kaluston kantaminen (tuplalicor setti 25 kg), kumiveneen ja muun kaluston (35 kg) raahaaminen pitkin järviä ja puronvarsia viikosta ja kuukaudesta toiseen vaihtelevissa sää- ja hyttysolosuhteissa vaatii sisua. Fyysisen suorituksen jälkeen pitää jaksaa tehdä mittaukset erinomaisella tarkkuudella ja huolellisuudella. Ja toistaa tämä uudelleen ja uudelleen..Henkisfyysinen kuorma tulee pitkistä työpäivistä, jotka välillä venyvät 16 tunnin mittaisiksi ja 24h kampanjoissa jopa 36 tunnin pituisiksi, samalla yhtäsoittoa valvoen yli 40 tuntia. Itsellä tulee ainakin etäisesti tai hyvin kouriintuntuvasti Ivalon RJK:n ajat mieleen, hyvässä ja pahassa. Kovimmilla mittauspäivillä on tullut yli 20 km kävelyä tuplalicorit ja kammiot niskassa. Tätä joukuetta kuitenkin ajaa eteenpäin pitelemätön polte kovempiin ja parempiin suorituksiin projektin ja tieteen eteen. Yhteinen tunne, että olemme jarruton juna, jota ei voi pysäyttää ajaa tätä kaikkea eteenpäin.


Karavaani kulkee ja sirkus pyörii!